Ka ardhur koha që konsultimet publike të funksionojnë. Nga ENIO JAÇO

Ka ardhur koha që konsultimet publike të funksionojnë. Jo vetëm në letër, por në realitet.
Është e vetmja mënyrë për të krijuar BESIM mes sektorit privat dhe administratës publike! Në Këshillin e Investimeve dje theksova rëndësinë e konsultimeve publike për ndërtimin e dimensionit publik-privat, që për hir të së vërtetës sot ështe i ulët.
Dhoma Amerikane ka bërë rekomandime të rëndësishme për përmirësimin e konsultimit publik. Ligji aktual është i mirë (në letër), por nuk zbatohet (në praktikë). Me pak fjalë, ka nevojë për një mekanizëm zbatimi. Po presim me interes, reagimet e administratës publike për t’u ngritur në nivelin e rikthimit të besimit.
***
Public consultation is key to public-private dialogue and must work for a healthy society. Yesterday, at the Investment Council, I stressed that trust between the private sector and public administration today is low. The American Chamber has developed important recommendations on how to improving the public consultation. The current law is good (on paper) but is not applied (in practice). We need a strong enforcement mechanism to make it work. We look forward to the work that working groups at the Ministry of Finance are doing, to come up with an enforcement mechanism that works for all. Until that is done, it’s hard for trust to be restored
Translate »
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Open chat
Përshëndetje! Keni pyetje?
Përshëndetje!
Si mund t'ju ndihmojmë?