SHQIPERIA NE BE

Lajmi se Bashkimi Evropian do të hapë negociatat për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut për t’u bërë anëtare të BE – është lajmi më i mirë për shqiptarët që nga koha kur vendi u bë anëtar i NATO-s. Përfitimet do jenë të mëdha dhe vendi duhet të përfitojë nga mundësitë pa humbur kohë.

Por detyrat përpara do të jenë intensive. Bizneseve do t’u duhet të përshtasin praktika dhe standarde të larta në aktivitetet e tyre në përputhje me ato të BE. Administrata publike gjithashtu do duhet të reformohet me shpejtësi domethënëse në përputhje me standardet qeverisëse të BE.

Shumë hapa përpara duan ndryshime të forta dhe ndryshimi ndonjëherë është i dhimbshëm, por me shumë vlerë për të gjithë. Eshtë momenti qe bizneset dhe politikëbërësit duhet të bashkëpunojnë në mbështetje të procesit dhe të bëhen pjesë e tij pa kushte – që e ardhmja të bëhet shpresëdhënëse për Shqipërinë!


The news that European Union will be starting the negotiations with both Albania and North Macedonia, to become EU members, is the best news for Albanians since the country became a member of NATO. The benefits will be huge, and we should take advantage of it without delays. There will be a lot of hard work ahead. Businesses will need to adopt to higher working standards, in par with those of EU. And the public administration will need to speed up the reform significantly to align with EU governing standards.

It’s hard work and change is painful sometime, but well worth it for everybody. Businesses and politicians must take the lead to support the process and take part into it without any conditions. The future looks bright!

Translate »
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Open chat
Përshëndetje! Keni pyetje?
Përshëndetje!
Si mund t'ju ndihmojmë?