Serveri në Discord i GameON Albania bëhet komuniteti i parë ‘Verified’ në Shqipëri & Kosovë

Kur luajnë lojëra në PC, lojtarët shpesh duhet të zgjidhin dy probleme: Si të flasim me njëri-tjetrin, dhe si të organizojmë njerëzit për aq kohë sa të zhvillojmë një lojë.

Discord, i cili bashkon UI të bisedës që gjendet në aplikacione si Slack me bisedë zanore dhe në video, alla Skype, është bërë shpejt një nga më të njohurit, duke raportuar 250 milion përdorues, me 14 milion njerëz që hyjnë çdo ditë. Discord është e shkëlqyeshme për t’u përdorur për të biseduar me miqtë tuaj ndërsa luani lojëra, por është gjithashtu e dobishme për krijimin e vendeve ku njerëzit mund të mblidhen, të takohen për të gjetur lojtarë të tjerë dhe të socializohen.

Ndërsa shumica e serverave kanë të bëjnë me lojërat, ju gjithashtu mund të gjeni servera publik Discord që përqendrohen në një larmi temash, duke përfshirë të tilla si anime, cryptocurrency, vetë-zhvillim dhe thjesht krijimin e miqve online.

Discord është gjithashtu e arritshme përmes disa mënyrave, gjë që e bën të lehtë për t’u përdorur edhe nëse nuk jeni ulur para një gaming PC-je. Aplikacioni ka një program PC të shkarkueshëm që mund ta ekzekutoni në kompjuterin tuaj, i cili është versioni i dobishëm, i lehtë për të ekzekutuar në sfond ndërsa luani lojëra, si dhe një version të bazuar në internet dhe një version celular. Kjo do të thotë që ju mund të bashkëveproni me njerëzit në bisedën tuaj të Discord servera nga kudo, duke zgjeruar aftësitë sociale të aplikacionit.

Për më tepër, Discord ju lejon të lidhni llogari të tjera të mediave sociale me aplikacionin (përfshirë Steam, Twitch, Twitter, Spotify dhe Xbox) për ta bërë më të lehtë për të gjetur njerëzit që njihni dhe për të përdorur profilin tuaj të përdoruesit. Meqenëse aplikacioni kombinon komunikimet private me dhomat e bisedave publike, lidhja e llogarive shkon përtej përdorimit të zakonshëm të gjetjes së njerëzve me të cilët tashmë jeni miq për t’u lidhur në Discord. Kjo gjithashtu ua bën më të lehtë njerëzve që të dinë kush jeni në botën reale, nëse e zgjidhni kështu.

Këto janë vetëm disa nga arsyet pse si GameON vendosëm që Discord është një platformë e përshtatshme për komunitetin tonë për tu lidhur dhe për të komunikuar. Një vend ku ne gjithashtu mund të flasim dhe të mësojmë më shumë për pëlqimet dhe nevojat e tyre. Ndërsa ne krijuam serverin pak kohë më parë, vetëm kur filloi periudha e vetë-izolimit në Shqipëri, ne u përqendruam në rritjen e komunitetit tonë në Discord.

Ndërsa fokusi gjatë pandemisë ishte në softuer të tillë si Zoom, ne na u duk ai jo i plotë dhe i parëndësishëm për nevojat tona dhe komunitetin, dhe u mbështetëm në Discord. Ky do të ishte momenti në kohë kur lojtarët duhet të lidheshin më shumë dhe ishin në kërkim të individëve me të njëjtin mendim për të biseduar dhe luajtur me një mënyrë të lehtë dhe të përballueshme dhe Discord plotësoi dhe tejkaloi të gjitha ato kritere.

Fakti që shumë nga anëtarët e komunitetit e njihnin platformën nga përdorimi i saj në serverin global të lojrave, ishte një avantazh.

Turnetë dhe eventet esports të GameON shërbyen si një magnet për të tërhequr vëmendjen për ekzistencën e serverit dhe tërhoqi një numër më të madh të përdoruesve aktivë. Gjatë turneut të Telekom Legends gati 4 mijë anëtarë vizituan serverin Discord të GameON për t’u angazhuar dhe biseduar me komunitetin.

Shperndaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram