Origjina e suvenireve!

Emri suvenir vjen nga fjala franceze ‘suvenir’ që do të thotë një veprim i të kujtuarit ose diçka që shërben për kujtim. Vjen nga folja ‘suvenir’, që do të thotë të kujtosh ose të kesh një moment në kujtesën tënde.

 

Suveniret kanë shumë vlerë pasi lejon vizitorët të marrin me vete një moment të vizitës së tyre, që mund ti inkurajojë të kthehen përsëri ose për të promovuar vendin. Ndoshta suveniret më të mbledhura nga turistët janë fotografitë si mjet për të dokumentuar ngjarje dhe vende specifike për referencë në të ardhmen.

 

Suveniret si objekte përfshijnë produkte të prodhuara në masë të tilla si veshje: bluza dhe kapele,kartolina, magnet frigoriferësh, varëse çelësash, spila, monedha, këmbana, modele, figurina; sende shtëpiake si lugë druri, lojë me birila, pjata, tavlla, shënime, mbajtëse enë ose gote, plus shumë të tjerë.

Tek suvenire gjithashtu përfshin artikuj si art folklorik, artizanat lokal, objekte që përfaqësojnë traditat dhe kulturën e zones dhe gjithçka tjetër që një person i kushton vlera nostalgjike dhe mbledh midis sendeve të tij personale.

Në Japoni suveniret njihen si Omiyage dhe shpesh here dhurata të tilla dhurohen të dashurve si për të kërkuar ndjese që nuk kanë qënë prezentë. Omiyage, ndryshe nga suveniret përfshijnë produkte ushqimore karakteristike për vendin lokal që vizitohet.

 

 

Suveniret janë një komponent i rëndësishëm i eksperiencës turistike. Pjesa më e madhe e turistëve i sjellin kujtimet dhe suveniret si dëshmi. Njerëzve u pëlqen të kujtojnë momente të veçanta në jetën e tyre dhe të mbajnë dëshmi për ato momente të veçanta.

 

Shperndaje
Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram