Të papritura gjatë udhëtimeve

Ne jemi të vetëdijshëm që  ka vërtet rreziqe që lidhen me udhëtimet, por a është kjo një arsye e mjaftueshme për të mos udhëtuar nëpër botë dhe për të bërë ëndrrat tona realitet? Sigurisht që jo! Eshtë sikur të vendosësh të mos shkosh për ski në dimër për të shmangur thyerjen e këmbës ose ngasjen e makinës nga frika e një aksidenti.

 

Ideja është më tepër të jesh i vetëdijshëm për gjërat e ndryshme që mund të ndodhin gjatë një udhëtimi nëpër botë në mënyrë që t’i shmangësh ato sa më shumë që të jetë e mundur. Kështu që për t’ju ndihmuar të përgatiteni për to, ne kemi përgatitur listën tonë të rreziqeve të udhëtimit … dhe do të shihni se rreziku më i madh nuk është domosdoshmërisht ai që do të kishit menduar.

Sëmundje ose aksidente
Rreziqet e sëmundjes dhe aksidenteve nuk kanë të bëjnë vërtet me vendin ku jeni, por më shumë me masat e sigurisë që merrni, me stilin e jetës tuaj dhe le të jemi të sinqertë ndonjëherë edhe me fatin tuaj!

Probleme stomaku
Pini vetëm ujë në shishe ose të pastruar përmes një filtri / peletit ose ujit të zier! Sidoqoftë, nuk ka nevojë të bëheni paranojak, ne gjithmonë i kemi larë dhëmbët me ujë çezme dhe as nuk kemi pasur ndonjë problem!

Vjedhësit e xhepave

Po, ndodh … Fatkeqësisht! Madje edhe në Europë. Mbani lekët dhe dokumentat në mënyrë të sigurte. Mos i shfaqni shumë ato në publik.

Insektet ose kafshët e rrezikshme
Eh, krijesat e vogla. Një fobi për shumë njerëz, veçanërisht kur këto kanë 8 këmbë! Mushkonjat dhe merimangat janë të bezdisshme për turistët. Ju mund të mbani kremra ose vajra esenciale veçanërisht nëse shkoni në vende ku ato janë të shumtë.

Malli për vendlindjen

Epo, po … e vërtetë! Le të themi vetëm se udhëtimi është një përvojë unike, por mos e mashtroni veten, kaloni të gjitha ditët tuaja duke lëvizur, duke negociuar, duke ndryshuar shtretërit, duke u trembur në transport, duke e gjetur veten të ballafaquar me pengesën gjuhësore, duke mos ngrënë atë që dëshironi në të vërtetë, etj. Ju mund të lodheni, dhe të kërkoni të shihni njerëzit tuaj të dashur ose thjesht të keni rutinen tuaj normale.

 

Shperndaje
Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram